Náš blog

Náš blog je plný inspirace, tipů a rad. Přečtěte si naše články a nechte se inspirovat.

Jana Riegerováalt
Jana RiegerováTrade marketing manager Kofola

Jak se olla nádoby od Tuselie staly součástí Kofolí rodiny

Před několika lety přišla podnikatelka Šárka Boček společně s keramikem Karlem Dufkem s nápadem oživit tisíce let starou technologii a rozšířit ji mezi lidi. Začali vyrábět a prodávat olla nádoby – hliněné keramické nádoby na zavlažování rostlin. Nazvali je výstižně Tuselie, aneb „Tu se lije" voda. Když spolumajitelé hledali, kdo by jim pomohl vnést svěží vítr do podnikání, měla Šárka Boček jasno: chce se spojit s Kofolou.

19. září 2025·4 minuty čtení
Každá kapka se počítá aneb jak v gastro provozu ušetřit desítky tisíc ročně

Každá kapka se počítá aneb jak v gastro provozu ušetřit desítky tisíc ročně

4 minuty čtení

Flexibilita spotřeby energie v gastro podniku: plaťte menší účty aniž byste omezili provoz

Flexibilita spotřeby energie v gastro podniku: plaťte menší účty aniž byste omezili provoz

8 minut čtení

Kávová mixologie s Trepallini: Jak proměnit espresso v zážitek

Kávová mixologie s Trepallini: Jak proměnit espresso v zážitek

2 minuty čtení

Ciao Spritz: Ikona léta, která prodává

Ciao Spritz: Ikona léta, která prodává

3 minuty čtení

Tipy a články do vašeho e-mailu

1x za 14 dní vám pošleme výběr článků a tipů.

Supplo.cz je teď přehlednější, rychlejší a pohodlnější

Supplo.cz je teď přehlednější, rychlejší a pohodlnější

5 minut čtení

Vyplatí se pěstovat vlastní suroviny v restauraci?

Vyplatí se pěstovat vlastní suroviny v restauraci?

7 minut čtení

4 jednoduché kroky, které z vašeho podniku udělají udržitelnější místo

4 jednoduché kroky, které z vašeho podniku udělají udržitelnější místo

7 minut čtení

Nepřeplácejte zbytečně za služby. 4 způsoby, jak snížit spotřebu energií v restauraci

Nepřeplácejte zbytečně za služby. 4 způsoby, jak snížit spotřebu energií v restauraci

7 minut čtení

Jak v gastro podniku ušetřit tisíce litrů vody ročně

Jak v gastro podniku ušetřit tisíce litrů vody ročně

7 minut čtení

8 tipů, jak lépe zpracovávat odpad v gastro provozovně

8 tipů, jak lépe zpracovávat odpad v gastro provozovně

11 minut čtení

Namíchejte hostům chuť léta

Namíchejte hostům chuť léta

2 minuty čtení

Příručka komunikace odpovědných opatření pro restauratéry. Jak se vyhnout greenwashingu?

Příručka komunikace odpovědných opatření pro restauratéry. Jak se vyhnout greenwashingu?

10 minut čtení

Rajec

Rajec

1 minuta čtení

Osvěžující ledové nápoje Cold Brew

Osvěžující ledové nápoje Cold Brew

2 minuty čtení

Jak zvýšit návštěvnost restaurace? Oslovujte správné hosty

Jak zvýšit návštěvnost restaurace? Oslovujte správné hosty

7 minut čtení

Farmářské automaty: Revoluce v prodeji čerstvých produktů

Farmářské automaty: Revoluce v prodeji čerstvých produktů

2 minuty čtení

Adam z Objednáme: Naší vizí je vytvořit plně autonomní gastronomické provozy

Adam z Objednáme: Naší vizí je vytvořit plně autonomní gastronomické provozy

8 minut čtení

7 marketingových nástrojů pro gastro podniky a tipy, jak je použít

7 marketingových nástrojů pro gastro podniky a tipy, jak je použít

9 minut čtení

Motivace zaměstnanců v gastru: Jak si najít a udržet hvězdný tým

Motivace zaměstnanců v gastru: Jak si najít a udržet hvězdný tým

7 minut čtení

Poznejte farmáře, kteří stojí za našimi mléčnými produkty

Poznejte farmáře, kteří stojí za našimi mléčnými produkty

6 minut čtení

Targa

Targa

3 minuty čtení

Jak napsat dobrý inzerát a kde najít špičkové lidi v gastronomii

Jak napsat dobrý inzerát a kde najít špičkové lidi v gastronomii

7 minut čtení

Zakladatelé KiloMayo: Pokladní systém jsme nikdy vyvíjet nechtěli

Zakladatelé KiloMayo: Pokladní systém jsme nikdy vyvíjet nechtěli

12 minut čtení

Jak zvládat špičky? Nekažte si jméno kvůli návalu hostů

Jak zvládat špičky? Nekažte si jméno kvůli návalu hostů

9 minut čtení

6 tipů, jak reagovat na negativní recenze pro restauratéry

6 tipů, jak reagovat na negativní recenze pro restauratéry

3 minuty čtení

Lukáš z Qerko: Tržní standard se mění. Hosté dnes od restaurace čekají daleko víc

Lukáš z Qerko: Tržní standard se mění. Hosté dnes od restaurace čekají daleko víc

10 minut čtení

Robert z Choice QR: Digitální nástroje jsou jako kreditní karty v devadesátkách – nejdřív je lidi odmítali, dneska jsou standard

Robert z Choice QR: Digitální nástroje jsou jako kreditní karty v devadesátkách – nejdřív je lidi odmítali, dneska jsou standard

12 minut čtení

Prager's

Prager's

3 minuty čtení

Ekoinspirace ze Šumavy: v hotelech Srní šetří kompostováním přes 80 tisíc ročně

Ekoinspirace ze Šumavy: v hotelech Srní šetří kompostováním přes 80 tisíc ročně

5 minut čtení