Kávová mixologie s Trepallini: Jak proměnit espresso v zážitek

17. července 2025·2 minuty čtení
Kávová mixologie s Trepallini: Jak proměnit espresso v zážitek
5alt
Kofola

Kávová mixologie s Trepallini: Jak proměnit espresso v zážitek

Káva už dávno není jen o espressu v šálku. Trend mixologie pronikl i do světa kávy a přináší do barů i restaurací novou příležitost, jak překvapit hosty. Kávová mixologie propojuje intenzivní chuť kávy s nečekanými ingrediencemi – od osvěžujících toniků po aromatické likéry. A právě espresso Trepallini, ztělesnění italské kavárenské tradice, je ideální základ pro kreativní nápoje, které pozvednou váš nápojový lístek na vyšší úroveň.

 

Proč vsadit na kávovou mixologii?

  • Atraktivní trend: Hosté hledají nové chuťové zážitky, ne jen klasickou kávu.

  • Prémiový zážitek: Mixologie zvyšuje hodnotu vaší nabídky a zaujme i náročnější klientelu.

  • Variabilita: Jeden základ – espresso Trepallini – a nekonečné možnosti kombinací.

Tipy pro úspěšnou kávovou mixologii:

  • Základem je kvalitní káva
    Espresso Trepallini přináší vyváženou chuť, která skvěle ladí jak se sladkými, tak hořkými ingrediencemi.
  • Nebojte se experimentovat
    Tóny toniku, bylinný likér nebo ovocný akcent dokážou posunout chuť na zcela novou úroveň.
  • Hrajte si s prezentací
    Ozdobte drink jedlými květy, citrusovou kůrou či kávovými zrny. Efekt wow zaručen.

4 SKVĚLÉ KÁVOVÉ MIXY

CAFFÉ FREDO

Budete potřebovat:

 Postup:

Sklenici naplníme ledem. Nalijeme 1,5 dcl mléka. Přes led nalijeme espresso Trepallini.

ESPRESSO & TONIC

Budete potřebovat:

 Postup:

Sklenici naplníme ledem. Nalijeme 1,5 dcl Targa Florio Tonica Originale. Přes led nalijeme espresso Trepallini. Ozdobíme snítkou rozmarýnu a plátkem citrónu.

PRIMAVERA DI PRAGA

Budete potřebovat:

 Postup:

V šejkru promícháme 2 dcl Becherovky, 2 dcl české vodky, espresso Trepallini a led. Přelijeme do sklenice a ozdobíme jedlými květy.

SENZA NOME

Budete potřebovat:

 Postup:

Do sklenice dáme 2 dcl Licor 43, přidáme espresso Trepallini. Nastříkáme šlehačku, ideálně čerstvě připravenou. Ozdobíme kávovými zrny.

Kávová mixologie je skvělý způsob, jak dát své nabídce nový rozměr. S espressem Trepallini získáte základ, který vynikne v každé kombinaci – ať už zvolíte osvěžující Espresso & Tonic, nebo elegantní Primavera di Praga. Přidejte si tyto recepty na svůj nápojový lístek a ukažte hostům, že káva může být víc než jen šálek – může být zážitkem.

Zpět na Nápoje