EcoStep

EcoStep
celá ČRčeská firmapřes 5 let na trhustřední a malé podnikyvelké podniky a řetězce

Články

7 tipů, jak šetřit vodu v gastro provozu
19. prosince 2025 · 3 minuty čtení
7 tipů, jak šetřit vodu v gastro provozu

Toaletu ve vašem podniku navštíví zhruba polovina hostů. Při každém mytí rukou běžně spotřebují přibližně 3-4 litry vody. Na mytí využijí jen část a zbytek proteče nemilosrdně rovnou do odpadu. K podobným ztrátám často dochází i v kuchyni nebo za barem vašeho podniku. Až 50 % vody se dá přitom v restauracích ušetřit. Prozkoumejte s námi, jak.

Každá kapka se počítá aneb jak v gastro provozu ušetřit desítky tisíc ročně
19. prosince 2025 · 3 minuty čtení
Každá kapka se počítá aneb jak v gastro provozu ušetřit desítky tisíc ročně

Denně vaříte, připravujete nápoje, zapínáte myčku a to nemluvě o vodě, kterou vaši hosté využívají na toaletách k mytí rukou a ke splachování. Není divu, že účty za vodu někdy vystoupají do astronomických částek. Co kdybychom vám ale řekli, že existují řešení, která jsou nejen ekologické, ale ještě vám ušetří desítky tisíc korun ročně v rozpočtu?

Alternativy