14. listopadu 2024 · 5 minut čtení

Přibalte hostům k jídlu s sebou dobrý pocit. Vyzkoušejte REkrabičky

Balení nedojedených zbytků, káva s sebou nebo krabičkové diety. To všechno vede k tomu, že se v Česku ročně spotřebuje zhruba 50 milionů jednorázových obalů na jídlo a 340 milionů kelímků na kávu. Když k tomu přičtete fakt, že ekologické obaly často ve skutečnosti nejsou recyklovatelné, zaděláváme si na problém. Vy ale můžete převzít zodpovědnost do vlastních rukou a začít hostům balit objednávky s sebou do REkrabiček a REkelímků.

Přibalte hostům k jídlu s sebou dobrý pocit. Vyzkoušejte REkrabičky
6alt
Jana RiegerováTrade marketing manager Kofola
twitter logofacebook logolinkedin logo

Proč jsou REkrabičky a REkelímky dobrou eko volbou?

  • Vyrábí se z odolného plastu. Jedna krabička a kelímek se dají použít až 400krát a nahradí tak stejný počet jednorázových obalů.
  • Dají se omýt v myčce a ohřejete v nich jídlo a nápoje v mikrovlnce.
  • Jsou 100% recyklovatelné.
  • Protože jsou vyrobené v Česku, minimalizuje se přeprava z místa na místo a redukuje se produkce CO₂.

Jak to funguje?

1) Za měsíční poplatek si zapůjčíte REkrabičky a REkelímky. Za každý obal zaplatíte také zálohu. Kelímky pořídíte ve variantách 200, 300 a 400 ml, krabičky zase ve velikostech 500 a 1250 ml nebo ve variantě se dvěma nádobami o objemech 500 a 600 ml.

2) Obaly dorazí k vám na provozovnu. Až přijde další host, který chce zabalit jídlo nebo kávu s sebou, nabídnete mu REkrabičku a REkelímek. Vezmete si od něj vratnou zálohu 80 Kč za krabičku a 50 Kč za kelímek.

3) Zákazník vám je po pár dnech donese zpátky, nebo si do nich nechá zabalit další jídlo a nápoj s sebou. Když obaly vrátí, vy mu vyplatíte zálohu.

REkrabičku a REkelímek můžou hosté odnést také na jakékoli další partnerské místo. Stejně tak vám můžou donést obaly, které si pořídili v jiném podniku.

Co si o REkrabičkách a REkelímcích myslí v Irena Ječmínková, controller v Gramu a Vnitroblocku?

Největší plusy: 

  • Oproti jednorázovým krabičkám hosté oceňují, že jsou RErabičky bytelné a dá se v nich bez problémů přenést i polévka nebo omáčka.
  • Někteří hosté oceňují drobný detail, kdy jim přes papírový obal na každý kelímek a krabičku připíšeme jejich jméno. 

Největší minusy: 

  • Setkáváme se s hosty, kterým vadí vyšší cena.
  • Když se nám na provozovně sejde víc vrácených krabiček a kelímků než prodaných, dostaneme se kvůli vyplaceným zálohám do mínusu.

Doporučení pro další gastro podnikatele:

Je potřeba, aby REkrabičkám věřil i personál a celý koncept vysvětloval těm hostům, kteří ho neznají. Ti jsou pak otevřenější si za ně připlatit.

Uvažujete nad tím, že byste si do provozu REkrabičky nebo REkelímky pořídili? Tady se dozvíte víc.

Související články
Kam se zbytky z kuchyně a talířů hostů?
28. listopadu 2024 · 7 minut čtení
Kam se zbytky z kuchyně a talířů hostů?

V českých gastro podnicích putuje do košů průměrně 45 kg gastro odpadu denně. Tvoří ho zbytky z kuchyně, nesnězené jídlo a jídlo, které se neprodalo. Velká část odpadu by ale v koši skončit nemusela. Jak s ním pracovat? Pojďme to vzít pěkně od kávového mlýnku až po zásoby ve spíži.

Tipy a články do vašeho e-mailu

1x za 14 dní vám pošleme výběr článků a tipů.